Osumnjičeni da su u 22 krađe „zaradili“ 40.000 KM

J.Sa.
Osumnjičeni da su u 22 krađe „zaradili“ 40.000 KM

BANjALUKA – S. B. i Z. A, oba iz Banjaluke osumnjičeni su da su počinili 22 krivična djela teška krađa i tako prisvojili oko 40.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodato je da su službenici Policijske uprave Banjaluka u petak su ispitali osumnjičene i na teret im se stavlja da su krivična djela počinili tokom 2021. i 2022. godine na području Banjaluke iskoristivši odsustvo vlasnika ugostiteljskih objekata i stanova koje su pljačkali.

-Oni su uz pomoć sile i alata nasilno ulazili u objekte odakle su otuđili različite predmete i novac – saopšteno je iz policije. Dodaju da je na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, obavljen pretres kuće i drugih prostorija, kao i vozila koje koristi S. B.

-Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela – navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se nakon kompleitranja i dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenih dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana