Okružno tužilaštvo: Zatraženo pritvaranje zbog smrti na drumu

N. T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci predloži je jednomjesečni pritvor Vladanu Petrušiću (23) iz Kotor Varoša zbog sumnje da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov sugrađanin Nedeljko Simić.

Iz Tužilaštva je saopšteno da Petrušića terete za ugrožavanje javnog saobraćaja, a pritvor mu je zatražen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

- Osumnjičeni je  2. avgusta  godine, oko 19 časova, na magistralnom putu Obodnik-Klupe, u mjestu Maslovare s koncentracijom alkohola u krvi od 2.04 grama po kilogramu "audijem" udario u "pasat" kojim je upravljao Nedeljko Simić iz Kotor Varoši, koji je tom prilikom i smrtno nastrada. 

Osumnjičeni je "audi" vozio u toku trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 60 dana po prekršajnom nalogu PS Kotor Varoš - saopšteno je iz Tužilaštva.

Dodaj se da je prijedlog za pritvor upućen u Okružni sud u Banjaluci i o njemu će odlučivati sudija za prethodni postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana