Oduzete cigarete, parfemi, šokeri i auto-maglenke

Srna
Oduzete cigarete, parfemi, šokeri i auto-maglenke

BANjALUKA- Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Regionalnog centra Tuzla oduzeli su u dvije akcije robu čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 80.000 KM, te licima od kojih je roba privremeno oduzeta izrekli sankcije u iznosu 8.600 KM.

Na osnovu prethodno obavljenog operativnog rada, uočeno je sumnjivo vozilo u kojem je nakon detaljne provjere pronađeno 2.349 paklica cigareta i 36 kilograma sitno rezanog duvana, saopšteno je iz UIO BiH.

Roba je bila namijenjena za distribuciju i prometovanje na "crnom tržištu" na području Tuzlanskog kantona, jer je riječ o proizvodima koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO.

Iz UIO dodaju da je u drugoj aktivnosti, prilikom detaljnog pregleda pošiljke prijavljene na konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Tuzla, pronađena, a potom i oduzeta neprijavljena roba - 1.920 parfema, 800 šokera i 40 setova auto-maglenki.

Iz UIO pozivaju sve građane da na otvorenu, besplatnu i anonimnu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana