Novaković istukao bivšu djevojku pa napao policajca

Nebojša Tomašević
Novaković istukao bivšu djevojku pa napao policajca

Gradiška - Vladan Novaković (25) iz Gradiške, koji je uhapšen zbog sumnje da je duže vrijeme proganjao te pretukao bivšu maloljetnu djevojku, nakon privođenja u policijsku stanicu, prilikom pokušaja bijega, nasrnuo je na policajca i povrijedio ga, saznaje “Glas Srpske”.

Incident se desio u nedjelju rano ujutro nakon što je otac sedamnaestogodišnjakinje prijavio Novakovića da je napao i povrijedio njegovu kćerku.

- Prema prijavi Novaković je u noći između subote i nedjelje napao maloljetnicu. Na rođendanskoj proslavi ošamario ju je nakon kraće svađe - rekao je izvor blizak istrazi.

Nakon prijave policija je to veče pronašla i uhapsila Novakovića te ga dovela u policijsku stanicu.

- Tokom popunjavanja podataka u stanici, Novaković je u jednom trenutku ustao i krenuo. Policajca, koji ga je u tome pokušao da zaustavi, uhvatio je za uniformu i pocijepao mu majicu i jaknu. Udario ga je i nanio mu lakše povrede, o čemu svjedoče hematomi na vratu i ruci - rekao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, Novaković je sa maloljetnicom bio dvije godine u ljubavnoj vezi, a već godinu, navodno, nisu bili zajedno. Za to vrijeme proganjao ju je i slao joj uznemirujuće poruke. Navodno nije mogao da se pomiri s raskidom.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale, saopštili su da Novakovića terete za nanošenje tjelesne povrede, proganjanje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

- Policija je, postupajući po prijavi da je V. N. napao jednu osobu, utvrdila da je on oštećenu duže vrijeme pratio i uznemiravao - rekli su u policiji i potvrdili da je osumnjičeni pokušao da pobjegne tokom hapšenja i da je policajcu pocijepao uniformu.

Prema njihovim riječima, o incidentu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da protiv osumnjičenog bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri. Iz PU Gradiška još su saopštili da osuđuju svaki vid nasilja prema policijskim službenicima i pozivaju građane da se uzdrže od takvih i sličnih ponašanja. Saznajemo da je Novaković nakon ispitivanja u policiji pušten da se brani sa slobode.

“Miran mladić”

Vladan Novaković od ranije nije poznat policiji po nasilju i tučama, a oni koji ga poznaju kažu da je djelovao kao “miran mladić”. Saznajemo da je on nakon hapšenja alko-testiran i da je utvrđeno da nije bio pijan u vrijeme počinjenja krivičnih djela. Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je on sve uradio iz ljubomore i nemogućnosti da se pomiri s raskidom emotivne veze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana