Nikola Ponjevića nastradao u Gornjim Podgradcima kod Gradiške: Pozlilo mu prije nego što se auto zapalio?

Nebojša Tomašević
Nikola Ponjevića nastradao u Gornjim Podgradcima kod Gradiške: Pozlilo mu prije nego što se auto zapalio?

GRADIŠKA – Sve ukazuje na to da je Nikoli Ponjeviću (71) iz Gradiške, koji je smrtno stradao u požaru na automobilu “dačija logan”, pozlilo prije tragedije, ali će to biti utvrđeno istragom.

Njegovo vozilo se zapalilo u pokretu dok se u  u četvrtak oko 14.30 časova vozio prema svojoj vikendici u Gornjim Podgradcima, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema pričama očevidaca nesreće u zaseoku Pejići, koji su se zatekli u blizini, prije izbijanja požara čuo se jak zvuk motora.

- Nešto je tako snažno zagrmjelo kao da je vozač naglo stisnuo papučicu gasa. Ubrzo zatim počelo je da se dimi ispod haube “dačije” koja se kretala putem. Odjedanput je buknuo i plamen. Vozač nije izlazio. Nažalost niko nije mogao da mu pomogne zbog velike vatre koja je brzo zahvatila cijeli automobil - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu ime objavimo.

Izvor blizak istrazi je kazao da se na osnovu priča očevidaca i nekih drugih dokaza pretpostavlja da je Ponjeviću pozlilo prije izbijanja požara.

- Postoji mogućnost da je iz nekog razloga možda izgubio svijest pa mahinalno stisnuo gas. Ipak, dok se ne uradi obdukcija nećemo znati uzrok smrti. Takođe uzrok požara će biti utvrđen vještačenjem - kazao je ovaj izvor.

Prema njegovim riječima automobil stradalog “dačija logan” je koristio i plin za pogon pa se provjerava da li je neispravnost instalacija dovela do požara.

Požar na vozilu ugasili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška, nakon čega je izvučeno djelimično ugljenisano tijelo vozača. Saznajemo da su nesrećnom Ponjeviću ruke i noge potpuno izgorjele.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale, saopšteno je da im je pomenuti slučaj prijavljen u četvrtak oko 14.30 časova.

- Prijavljeno je da na lokalnom putu u mjestu Gornji Podgradci, zaselak Pejići, gori automobil u kojem se nalazi nepoznato lice. Po prijavi odmah su postupili policijski službenici Policijske uprave Gradiška, koji su izvršili obezbjeđenje lica mjesta. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave Gradiška, koji su utvrdili da je sagorio putnički automobil marke “dačija logan” i da se u njemu nalazi beživotno tijelo lica N. P. iz Gradiške - naveli su iz policije.

Istakli su da je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio da se tijelo preveze na Novo groblje u Banjaluku radi obdukcije. Naređena je i istraga kako bi se utvrdilo kako je došlo do požara na vozilu i šta se sve desilo.

Riječi hvale

Stradali Nikola Ponjević bio je penzioner i prema riječima mještana Gornjih Podgradaca on je često dolazio u to mjesto gdje ima vikendicu. Njegovi poznanici imaju samo riječi hvale za njega. Kažu da je uvijek bio komunikativan i spreman da pomogne svima.

Ponjević je prije penzionisanja bio dugogodišnji direktor u jednom osiguravajućem društvu. Bivše radne kolege smatrali su ga dobrim čovjekom i drugarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana