Navijači presreli automobil sudije Topalovića i zapalili ga bakljama nakon utakmice u Mostaru

GS
Foto: Kliks

JABLANICA - Nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem, javio je Kliks.

Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem, javio je Kliks.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je prema prvim informacijama presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen, što je potvrđeno za ovaj portal.

-U utorak naveče, oko 23.45 časova u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke „mercedes“ u kojem su se nalazili A. Š. (39), S. T. (38) i A. A. (50). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A. A., kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke „golf“ - rečeno je za Kliks u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

 „Dnevni avaz“ nezvanično saznaje da je „golf“ prepriječio put „mercedesu“, a huligani su potom okružili „mercedes“, a u rukama su imali palice i šipke. Udarali su po vozilu te su polomili stakla i unutra ubacili baklje zapalivši ga. Muškarci koji su bili unutra izašli su vani zbog dima i vatre koja im je zahvatila odjeću. Čim su izašli Topalovića, Šehovića i Alispahića su huligani fizički napali, vrijeđali i omalovažavali.

Nakon toga su pobjegli u „golfu“ prema Mostaru.

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minutu zbog ulaska domaćih navijača na teren te se nije nastavila.

Domaćini su bili nezadovoljni arbitratražom zeničkog sudije Topalovića.

Utakmica će ona najvjerovatnije biti registrovana rezultatom 3:0 u korist banjalučkog kluba koji je u trenutku prekida vodio 2:0.

Direktor FK „Borac“ Dejan Lukendić sinoć je izjavio da je nakon prekinutog susreta u Mostaru protiv „Veleža“ fizički napadnut na tribinama i da se nije osjećao ugodno na stadionu „Rođenih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana