Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića: Optuženi se uoči ubistva sastali u kafani

Nebojša Tomašević
Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića: Optuženi se uoči ubistva sastali u kafani

BANjALUKA - Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i ubijeni Željko Kovačević, optuženi za ubistvo banjalučkog biznismena i vlasnika "Sektor sekjuritija" Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, te ranjavanje Gorana Ilića, u noći zločina bili su u kafiću "Pink" u Glamočanima.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu rekao nekadašnji vlasnik kafića Dalibor Račić. Osim njima, u ovom slučaju za pomaganje u ubistvu sudi se i Rodoljubu Gajiću, a svjedok je izjavio da ga ne poznaje.

- Te noći 22. aprila, između 19 i 20 časova, u kafić su ušli Željko Kovačević i manji deblji muškarac u papučama, za koga kasnije čuo da je Đukanović. Došli su Kovačevićevom crvenom "opel korsom". Kasnije je iz pravca Laktaša crnom "korsom" stigao visoki mršavi muškarac i sjeo s njima. Kasnije sam saznao da je to Baldo - rekao je Račić.

Dodao je da su otišli nakon 20 minuta autom prema Laktašima i  piceriji "Moreti" te da se ubrzo vratila "korsa".

- Iz auta je izašao Đukanović, sjeo u crno auto te otišao za Banjaluku. Za njim je otišla crvena "korsa", ali nisam vidio ko je bio unutra. Bilo je oko 20.30 časova - kazao je Račić i naglasio da nije znao imena Đukanovića i Balda te da je to kasnije saznao.

Prema optužnici, banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je te večeri oko 22.40 časova u blizini svoje kuće u Glamočanima. Đukanović je kazao da Račić ne govori sve i da je sjedio s njima.

- Ne sporim da smo bili tu, ali svjedok umanjuje poznanstvo s Kovačevićem. Nije rekao da me zna, a viđali smo se. Sjedio je s nama i pričali smo o saobraćajki koju je izazvao za što je osuđen i nije tačno da smo sjedili sami nas trojica - rekao je Đukanović.

Konobarica u kafiću Gordana Tatić potvrdila je da su te večeri u kafić došli Đukanović, Baldo i Đukanović te da je račun platio Đukanović.

Oba svjedoka su potvrdila da su u policiji uživo i s fotografija prepoznali optužene, Đukanovića, Kovačevića i Balda. Tužilac je zapisnike o prepoznavanju želio da predočio sudu, ali to nije dozvoljeno.

Prema optužnici, Đukanović i Baldo su, sa Kovačevićem, organizovali i pripremili zločin. Navedeno je da su ubistvo izvršili Đukanović i Kovačević, koji su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na Krunićev džip. Baldo je bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. U razmjeni vatre ranjen je Krunićev vozač Ilić, a ubijen Kovačević. Gajića, radnika "Sektor sekjuritija" i člana ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva. Motiv i nalogodavci zločina još nisu poznati. 

Gajićeva supruga

Tužilaštvo je sa svjedoka danas ppozvalo i suprugu optuženog Rodoljuba Gajića, Željku Gajić. Ona je odbila da svjedoči kada je sudija upoznao da na to ima pravo jer je supruga optuženog.

- Iskoristiću pravo da ne svjedočim - kazala je Gajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana