Nasilnik koji je supruzi prijetio da će je zaklati predat tužilaštvu

Nebojša Tomašević
Nasilnik koji je supruzi prijetio da će je zaklati predat tužilaštvu

BANjALUKA - Dragan B. (39) iz Banjaluke uhapšen je i predat u nadležnost Okružnog tužilaštva zbog porodičnog nasilja, odnosno sumnje da je maltretirao nevjenčanu suprugu i prijetio joj da će je zaklati, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Izvor blizak istrazi je kazao da osumnjičeni nevjenčanu suprugu već duže vremena maltretira i proganja, a poznat je policiji po činjenju krivičnih djela i sumnjičen je čak i za pokušaj silovanja.

- On je ovaj put nevjenčanu suprugu  napao 13. janaura popodne kada je došao kod nje na radno mjesto  u jedan market u Banjaluci.  Maltretirao je i prijetio joj da će je ubiti. Žena je pozvala policiju pa je  nakon toga nasilnik uhapšen - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Prema njegovim riječima Dragan B. je ranije tukao suprugu i pihički je maltretirao zbog čega je ona prije četiri godine spas morala da traži u sigurnoj kući zajedno sa dvoje djece. 

- Nakon izlaska žena se odselila od njega kako bi se spasila i od tada živi sa dvoje djece školskog uzrasta kao podstanar. Međutim i nakon toga nasilnik se nije smirio i stalno zove nevjenčanu suprugu prijeti joj i maltretira je. Ona je to više puta prijavljivala policiji, ali ni to nasilnika nije pokolebalo. Ona i cijela njena porodica od njega nemaju mira - kazao je naš izvor.

Dodao je da je osumnjičeni  znao  suprugu povrijediti i matretirati čak i pred djecom.

Saznajemo da se  protiv Dragan B. vodi  sudski postupak u Osnovnom sudu u Banjaluci zbog krivičnog djela nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.

Optužen je za nasilje koje je počinio prije četiti godine kada je pretukao nevjenčanu suptrugu i natjerao je da spas traži u sigurnoj kući.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, potvrdila je da je Dragan B. uhapšen u ponedjeljak uveče i ispitan u policiji zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

- Osumnjičeni D. B. je nakon ispitivanja predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci. Zbog osjetljivosti slučaja više detalja ne možemo da kažemo - rekli su u policiji.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su nam kazali da će osumnjčenog ispitati postupajući tužilac i nakon toga odlučiti o daljim mjerama protiv njega. Ni oni nisu navodili više detalja.

Dragan B. u policiji ima deblji dosije i sumnjičen je za činjenje prekršaja, narušavanje javnog reda i mira kao i pokušaj silovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana