Nakon akcije "Merlin 2“ predložen pritvor za četvoro sumnjičenih, policijac pušten da se brani sa slobode

N. T.
Nakon akcije "Merlin 2“ predložen pritvor za četvoro sumnjičenih, policijac pušten da se brani sa slobode

BANjALUKA - Pripadnik Jedinice za intervencije Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović koji je uhapšen u akciji "Merlin 2“ zbog sumnje da je učestovao u švercu narkotika, pušten je nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

- Osumnjičeni S. S. je pušten da se brani sa slobode - kazali su u tužilaštvu i pojasnili da ne mogu da otkrivaju detalje s obzirom da je istraga u toku.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da ga sumnjiče za neovlašteni promet i proizvodnju opojnih droga i zloupotrebu službenog položaja. Osum Sejmanovića u akciji "Merlin 2“ bilo je uhapšeno još osam osumnjičenih od kojih je četvoro pušteno nakon ispitivanja u policiji, dok je za četvoro zatražen pritvor.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su rekli da je pritvor predložen protiv Miladina (45) i Slađane (45) Vidačković, Rasima Hajdera (21), te Pamele Dukić (20) iz Gradiške. Prijedlog za pritvor upućen je Okružnom sudu Banjaluka, koji još nije saopštio svoju odluku.

- Osumnjičene  teretimo za da su se bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Miladinu Vidačkoviću se još stavlja na teret i omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađani sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje - rekli su u tužilaštvu.

Dodali su da osumnjičene terete da su od 2016. do 2019. godine nabavljali i preprodavali marihuanu korisnicima na području Banjaluke i Gradiške. U akciji "Merlin“ u petak su hapšeni Petar Subotić i Rade Krstanović iz Gradiške, Vedran Trivić iz Banjaluke i u Emir Spahalić iz Prijedora.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana