Na suđenju Bogdanu Vajukiću svjedočila njegova supruga: Potukao se sa suparnikom zbog ljubavnice

Nebojša Tomašević
Na suđenju Bogdanu Vajukiću svjedočila njegova supruga: Potukao se sa suparnikom zbog ljubavnice

BANjALUKA - Optuženi Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša potukao se sa Srboljubom Ćućunom, koji je bio pijan, i to zbog izvjesne Jelene sa kojom su obojica navodno bili u vezi.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu ispričala supruga optuženog Dajana Vajukić i dodala da joj je tokom ispitivanja u policiji, s obzirom na to da je bila trudna, jedan policajac savjetovao da abortira.

- Rekao mi je da mi može srediti injekciju da to riješim, da ne rodim dijete monstrumu. Ne bih da pominjem njegovo ime zbog straha - kazala je kroz suze Dajana Vajukić i istakla da plače jer su joj dirnuli dijete, a nije trebalo.

Tad se obratila tužiocu Branku Bjelajcu i rekla: “Nadam se da čujete šta pričam i da ste otac.” Bjelajac joj je povišenim tonom rekao da mu se ne obraća. Ona se prisjetila da joj je večeri kada se zločin desio, 19. decembra 2018. godine, Bogdan priznao da se potukao sa Ćućunom.

- Rekao mi je to sve zbog toga jer je on u vezi s njegovom djevojkom Jelenom. Ispričao mi je da ga je Ćućun u kafani ispitivao o toj vezi i da mu je prijetio da će da ga zatvoriti jer je policija njegova - kazala je Dajana.

Prema njenim riječima, kada su izlazili s parkinga, Ćućun je udario u Vajukićev auto i nije htio da se s njim dogovori u vezi sa odštetom. Potvrdila je da je čula da su se Ćućun i Bogdan sudarili u Miloševcima. Istakla je da je njen suprug Vajukić nakon svega završio u pritvoru, a njoj su stizale prijeteće poruke da će biti ubijena i da neće roditi dijete.

- Vjerujem da je pisala ta Jelena, ali ne znam da li je ona. Kasnije je Ćućunov otac, kad me je vidio ispred prodavnice, naglas govorio kako će platiti sve, sud, tužilaštvo, policiju i novinare da Bogdan ostane što duže u zatvoru - rekla je Vajukićeva.

Branilac, advokat Jevto Janković, istakao je da je sve protiv njegovog klijenta naštimano.

- Niko ovu optužnicu ne bi potvrdio osim sudije Svetlane Marić. Vajukić nema pravo na odbranu jer ga stalno prekidate - rekao je Janković.

Vajukića optužnica tereti da je u noći između 18. i 19. decembra 2018. presreo Ćućuna u Miloševcima kod Laktaša tako što je svojim “golfom” udario njegov auto, te ga pretukao i nasilno ugurao u svoj automobil i opljačkao. Optužnica Vajukića tereti za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, protivpravno lišenje slobode i razbojništvo. Ćućun je ranije u sudnici ispričao da ga je Vajukić presreo dok se vozio kući i ugurao ga u svoj automobil, brutalno ga pretukao i oteo mu 570 KM.

Koljani

Protiv Bogdana Vajukića vodi se istraga zbog sumnje da je 24. januara ove godine ubio Gojka Veselića (76) u njegovoj kući u Koljanima kod Laktaša, a tijelo je bacio u bunar pored kuće. Sutradan je uhapšen i to na dan kada je trebalo da se pojavi u Okružnom sudu u Banjaluci kako bi mu počelo suđenje zbog napada na Ćućuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana