Milišiću potvrđeno 15 godina robije zbog ubistva sugrađanina

Nebojša Tomašević
Milišiću potvrđeno 15 godina robije zbog ubistva sugrađanina

BANjALUKA – Trebinjac Spaso Milišić (34) u Vrhovnom sudu Republike Srpske osuđen je pravosnažno na 15 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Nemanje Šupljeglava (31) ispred "Merlot bara" u Trebinju.

- Sudsko vijeće je odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu i potvrđena je prvostepena presuda Okružnog suda u Trebinju kojom je Milišić osuđen - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Zločin se dogodio 11. februara 2018. godine kada je Milišić nakon rasprave sa Šupljeglavom otišao kući po nož i vratio se u ”Merlot”.

U jednom trenutku je prišao i zagrlio Šupljeglava i nožem ubo u vrat.

Milišić je ranije bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud uvažavajući žalbu odbrane.

U ponovljenom postupku kazna je smanjena na jedinstvenu od 16 godina zatvora, a došlo je i do prekvalifikacije sa teškog na ”obično” ubistvo. Za to djelo Milišić je osuđen na 15 godina zatvora. Za nanošenje teških telesnih povreda Peru Miloševiću dobio je godinu, a za nedozvoljeno držanje puške M-48 i metaka šest meseci zatvora. Međutim i ta presuda je ukinuta i predmet vraćen na novo suđenje, kada je Milišiću kazna smanjena sa 16 na 15 godina zatvora, jer nije dokazano neovlašćeno posjedovanje oružja zbog manjkavosti optužnice, pa je za to oslobođen.

U vrijeme izvršenja krivičnog djela Spaso Milišić je bio pod dejstvom alkohola i u optužnici se navodilo da mu je izmjereno 1,85 promila alkohola u krvi. U pritvoru se nalazi od februara 2018, kada je i uhapšen, a vrijeme provedeno iza rešetaka uračunato mu je u izrečenu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana