Marko Šabić negirao krivicu: Na policajca pucao u uračunljivom stanju

Nebojša Tomašević
Marko Šabić negirao krivicu: Na policajca pucao u uračunljivom stanju

Banjaluka - Marko Šabić (44) iz Gornje Ravske kod Prijedora u vrijeme napada na svog oca Veselka i policajca Slađenka Tubina bio je uračunjiv, saznaje “Glas Srpske”.

To je utvrđeno vještačenjem optuženog, koje je nedavno dostavljeno Republičkom tužilaštvu, koje Šabića tereti za pokušaj ubistva oca, te ubistvo policajca Tubina.

Šabić je juče u banjalučkom Okružnom sudu rekao da nije kriv za djela za koja ga tereti Tužilaštvo. On se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen nakon potvrđivanja optužnice.

Nakon što se izjasnio o krivici, predmet protiv Šabića biće upućen sudskom vijeću, koje tek treba da zakaže početak glavnog pretresa.

Republičko tužilaštvo tereti Marka Šabića da je poslije svađe sa suprugom 21. aprila napao oca Veselka. Navedeno je da je na oca nasrnuo kada je ovaj stao u odbranu snahe. Prišao mu je i nožem ga ubo više puta u leđa.

Porodica je odmah obavijestila policiju, koja je brzo stigla, ali je Šabić patrolu sačekao s lovačkom puškom i čim je policajac Tubin ušao u kuću i rekao mu da baci oružje, on je na njega zapucao i pogodio ga u stomak.

Nasilnik je uhapšen, a policajac je odvezen u bolnicu i Prijedoru, gdje je preminuo.

Mještani Gornje Ravske nakon zločina su ispričali da se optuženi i ranije sukobljavao sa policijom, te da je čak ulazio u policijsku stanicu i napadao policajce.

Oni su kazali da je Šabić viđan kako hoda nag u javnosti i da je ranije koristio narkotike. Nezvanično, optuženi Šabić je ranije imao određenih psihičkih problema i više puta se liječio na psihijatriji, zbog čega je ranije izbjegao odlazak u zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana