Komandir Policijske stanice Cazin optužen da je mimo zakona naložio hapšenje zbog komentara na "Fejsbuku"

GS
Komandir Policijske stanice Cazin optužen da je mimo zakona naložio hapšenje zbog komentara na "Fejsbuku"

CAZIN - Opštinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv komandira Policijske stanice u toj opštini Saida Ljubijankića (51) iz Cazina zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja i lažno prijavljivanje.

U optužnici se navodi da se osnovano sumnja da je Ljubijankić od 23. aprila do 13. juna u Cazinu, kao komandir Policijske stanice Cazin, nakon što podnio prijavu protiv K.P. zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti, a zbog pisanja komentara na društvenoj mreži" Fejsbuk" na tekst obavljen o komandiru Policijske stanice Cazin, prekoračio svoja službena ovlašćenja.

Tužilaštvo ga tereti da je 8. maja, naredio raspisivanje operativne potrage za K.P. s nalogom da bude uhapšena bez postojanja zakonskih razloga za lišenje slobode, te protivno usmenom nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona koji se u konsultacijama sa postupajućim istražiteljem očitovao da u predmetnim radnjama nema obilježja krivičnog djela.

Postupajući po protivpravnom nalogu, pripadnici Granične policije BiH su 12. juna godine na Graničnom prelazu Velika Kladuša uhapsili K.P. koji je istog dana predan ovlaštenim službenim licima i koji je tu protivpravno zadržan do 13. juna.

Ljubijankića su u julu ove godine,po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu )(SIPA).

U sudu su rekli da je osnovanost optužnice protiv Ljubijankića potvrđena je opsežnom istragom u kojoj je saslušan veći broj svjedoka i prikupljeno nekoliko desetina materijalnih dokaza.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivicii pred Općinskim sudom u Cazinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana