Izvještaj zbog prevare i nezakonitog postupanja u poslovanju

Srna
Izvještaj zbog prevare i nezakonitog postupanja u poslovanju

BANjALUKA - Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali B.L. zbog osnova sumnje da je počinilo tri krivična djela prevare i lica V.L. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

Izvještaj su u ponedjeljak, 29. juna, podnijeli službenici Policijske uprave Banjaluka, saopšteno je iz ove uprave.

“Lice B.L. osumnjičeno je da je kao fizičko lice i V.L. kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Laktaša, u toku 2018. godine doveli u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica, dva preduzeća iz Živinica i iz Tuzle jer nisu isplatili ugovoreni novčani iznos za usluge prevoza robe, čime su pričinili materijalnu štetu navedenim preduzećima u ukupnom iznosu od oko 9.650 KM”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je lice B.L. osumnjičeno i da je u toku 2016. i 2017. godine navelo oštećeno lice, da na svoju štetu registruje društvo ograničene odgovornosti u Laktašima, a da njemu (B.L.) da ovlaštenja za rad sa bankom.

To lice je osumnjičeno da je sklapalo ugovore bez znanja oštećenog, falsifikovalo potpise oštećenog na priznanicama, nalozima za prenos sredstava i čekovima, podizalo gotov novac, čime je oštećenom licu pričinilo materijalnu štetu u iznosu od oko 10.500 KM, a za sebe pribavilo protivpravnu imovinsku korist.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana