Gradiška: Uhapšena lica iz Tešnja i Jelaha zbog droge

Srna
Gradiška: Uhapšena lica iz Tešnja i Jelaha zbog droge

GRADIŠKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška su u saradnji sa Graničnom policijom BiH, Terenskom kancelarijom sjeverozapad, uhapsili lice iz Jelaha čiji su inicijali K.E. i lice iz Tešnja čiji su inicijali H.A, kod kojih je pronađeno više vrsta droge, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju je navedeno da su službenici Policijske uprave Gradiška u utorak, 19. maja, oko 8.50 časova u mjestu Kaoci u opštini Srbac, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, pretresli vozila i lica K.E. i H.A.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 126,29 grama spida, 45 komada tableta ekstazija, tri grama marihuane i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Iz policije navode da su pronađeni predmeti izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku, te da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pod čijim nadzorom su preduzimane mjere i radnje.

U saopštenju je istaknuto da će po kompletiranju predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv K.E. i H.A. biće podnesen izvještaj o otkrivanju krivičnog djela i počinioca zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana