Dvije osobe optužene zbog pogibije četvoro Đedovaca

N. T.
Dvije osobe optužene zbog pogibije četvoro Đedovaca

Doboj - Saobraćajni inspektor u Odjeljenju za inspekcijske i poslove komunalne policije u Doboju M. O. (54) i mještanin Doboja B. O. (60), optuženi su zbog smrti četvoročlane porodice Đedovac koji su poginuli u stravičnoj nesreći na željezničkoj prugi 2017. godine.

Optužnica tereti inspektora da nije naredio otklanjanje nedostataka na putu Grabovica - Stanovi, odnosno da nije naredio rušenje objekta koji je ometao preglednost na putu. Taj objekat, kojeg je izgradio optuženi B.O. je onemogućavao vozače da na vrijeme uoče voz na željezničkoj prugi u blizini prelaza. Dobojliju B. O. optužnica tereti da je ugrozio saobraćaj i da je izgradio objekat bez dozvole u zoni preglednosti puta i željezničke pruge u mjestu Grabovica kod Doboja.

Zbog tih nedostataka se i desila se pomenuta tragedija 12. marta 2017. godine na pružnom prelazu Rasadnik. Tog dana “pasat”, u kome su bili članovi porodice Đedovac, sudario se sa vozom “Željeznica RS”. Supružnici Slavica (46) i Zlatko (53) poginuli su na licu mjesta, dok su kćerke Nikolina (18) i Kristina (17) preminule kasnije od posljedica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana