Druga nesreća u mjesec dana kobna za Semberku

Nebojša Tomašević
Druga nesreća u mjesec dana kobna za Semberku

BIJELjINA - Zorica B. (34) iz Bijeljine poginula je kada je vozeći “škodu fabiju” sletjela s puta u Bijeljini, a ova tragedija desila se samo 16 dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovala u centru Bijeljine, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragična nesreća koja je Bijeljinku koštala života desila se u subotu oko 4.50 časova u bijeljinskoj ulici Stefana Dečanskog. Zorica je zadobila teške povrede i nakon nesreće prevezena je u bijeljinsku bolnicu “Sveti vračevi”, gdje nažalost ubrzo preminula.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se najvjerovatnije desila zbog brze vožnje, a vozilo je udarilo u bankinu pored puta i potpuno je uništeno.

U Policijskoj upravi Bijeljina, navodeći inicijale stradale, potvrdili su da se nesreća desila kada je vozač “škode” iz još neutvrđenih razloga izgubila kontrolu nad automobilom i sletjela s puta.

- Odmah nakon prijave nesreće na teren je izašla ekipa koja je obavila uviđaj. Utvrđeno je da je vozilom upravljala Z. B. koja je zadobila teške povrede opasne po život od kojih je kasnije preminula u bolnici. Uzrok nesreće još nije utvrđen - rekli su u PU Bijeljina.

Prema nezvaničnim informacijama, Zorica B. je u “škodi”, u kojoj je izgubila život doživjela manju nesreću 7. maja kada se sudarila s “pasatom” u bijeljinskoj ulici 1. maja.

Tada je prošla bez povreda, ali je završila u policiji jer je utvrđeno da je  vozila pod dejstvom alkohola.

- Nezgoda se dogodila u 13.50 časova kada su se sudarili “škoda” i “pasat”. Vozač “škode” Z. B. je nakon nezgode lišena slobode jer je kod nje utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu - saopšteno je tada iz policije u Bijeljini.

Osim nesreće u Bijeljini, tokom vikenda na području Trebinja desila se saobraćajka u kojoj je  teško povrijeđen vozač “fijat stila” Slavko Marić (25). On je vozilom sletio s puta juče oko 1.20 časova u trebinjskom prigradskom naselju Dražin Do u blizini manastira Tvrdoš.

- Nakon slijetanja “fijat” se prevrnuo  na krov, a Marić je ispao te ga je vozilo prikliještilo. Jedva je izvučen i zadobio je veoma teške povrede  - kazao je izvor blizak istrazi. 

Marić je prebačen u bolnicu u Trebinju odakle je zbog težine povreda transportovan u  Klinički centar u Podgorici  na dalje liječenje.

- Uzrok nesreće nije još utvrđen. Za sada  možemo reći je da je vozač “fijat stila” iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i sletio. On je u trenutku nezgode bio sam. U toku je istraga nakon koje ćemo moći da kažemo više detalja - kazao je portparol Okružnog  tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

Saznajemo da je Marić  vozilom sletio na ravnom putu gdje je duži pravac pa se pretpostavlja se da je uzrok nesreće velika brzina.

Sudar

Vozači “mercedesa” i “sitroena” prošli su bez ozbiljnijih povreda kada su se sudarili u ulici Srpske vojske u Bijeljini.

Nesreća se desila u petak kasno popodne na skretanju prema Domu zdravlja i na oba vozila je pričinjena veća materijalna šteta. Tokom uviđaja saobraćaj u centru Bijeljine bio je usporen. Uzrok sudara vozila još nije utvrđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana