Detalji tragedije u Rogatici: Ringišpil ispravan, djevojčica stradala dok je pokušavala da osvoji nagradu?

Jelena Stanić
Detalji tragedije u Rogatici: Ringišpil ispravan, djevojčica stradala dok je pokušavala da osvoji nagradu?

ROGATICA – Ringišpil, sa kojeg je pala djevojčica S. B. (15) koja je na putu do bolnice preminula, prema prvim informacijama je ispravan, a navodno je uzrok nesreće ljudski faktor, saznaje "Glas Srpske".

Tragedija se desila sinoć oko 21 čas kod crkve Svete Trojice u Rogatici.

- Svake večeri se omladina okupljala oko crkve. Čuli smo da je S.B. bila na ringišpilu i da je pokušavala da uhvati patku koja je bila postavljena kao nagrada za dodatnu vožnju - ispričao je izvor blizak porodici koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da su mu mještani koji su prisustvovali nesrećnom događaju ispričali da ju je neko od mladih koji su se vozili na ringišpilu gurnuo kako bi se zaljuljala, ali je udarila u glavu korpa ringišpila koja se nalazila ispred nje, nakon čega je izgubila svijest i pala na zemlju.

Nesrećnoj djevojčici su pritrčali prisutni kako bi joj pomogli i odmah pozvali Hitnu pomoć.

- Oko 21 čas obaviješteni smo od kolega iz Rogatice da je djevojčica pala sa ringišpila, da su oni pokušali što su mogli, uputili su je za Foču ali zamolili su za pomoć ovdje. Organizovao sam svoj tim, pozvali smo i anesteziologa, svi smo spremni bili i čekali. Međutim, kad su stigli djevojčica je bila bez znakova života. Pokušali smo mjere reanimacije, dali smo sve od sebe, ali na žalost bezuspješno - kazao je za federalne medije dežurni ljekar Urgentnog centra goraždanske bolnice Mladen Sefer.

U Okružnom tužilaštvu potvrdili su da je maloljetna osoba stradala i da su naređenja vještačenja uređaja, ali da do završetka istrage ne mogu dati više informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana