Državljani Srbije poginuli padom niz liticu

R. Đ.
Državljani Srbije poginuli padom niz liticu

Foča - Dragomir Davidović (75) i Milan Matić (84), državljani Srbije, poginuli su u rejonu planine Lebršnik padom niz stijene nakon što su zbog guste magle promašili planinsku stazu, saznaje Glas Srpske.

Pripadnici Gorske službe spasavabnja Srpske, stanice Foča, nakon višečasovne potrage,  pronašli su u utorak  oko 17.30 časova tijela nastradalih turista, koji su prethodno bili odsjeli u hotelu „Mladost" u Nacionalnom parku „Sutjeska".

Nenad Ikonić, ačelnik Gorske službe spasavanja Republike Srpske ispričao je da su od porodice jednog od dvojice nestalih turista dobili informaciju da su pošli da se popnu na Lebršnik.

- Tijela smo pronašli na lokalitetu Košare u opštini Plužine u Crnoj Gori. Uzork nesreće je vejrovatno magla. Temperatura je bila deset stepeni uz jake udare vjetra. Oni su promašili puteljak, propali su oko 200 metara niz stijene, odnosno niz livadu. Našli smo ih na 1.700 metara nadmorske visine, oko kilometar i po u teritoriji crne Gore-ispričao je Ikonić.

U potrazi je učestvovalo osam pripadnika fočanske stanice Gorske službe spasavanja.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da je nestanak turista juče oko 11.00 časova policiji prijavio lovočuvar Nacionalnog parka „Sutjeska".

 U pretragu terena u rejonu planina Volujak i Lebršnik učestvovali su pripadnici policije iz Foče i Gacka, radnici Parka i Gorska služba spasavanja.

-Vozilo „reno megan", koje su koristili turisti, pronađeno je u mjestu Papin do u opštini Gacko, dok su  detaljnom pretragom terena oko 17.30 časova na planini Lebršnik, u mjestu Kuk, opština Plužine, Republika Crna Gora, pronađena beživotna tijela nestalih lica D.D. i M.M-saopšteno je iz PU Foča.

O nsreći je obaviještena nadležna Policijska uprave Plužine čiji će policijski službenici izvršiti uviđaj i preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana