Detalji teške saobraćajne nesreće kod Trebinja: Djevojka vozilom sletjela u smrt

Nebojša Tomašević
Detalji teške saobraćajne nesreće kod Trebinja: Djevojka vozilom sletjela u smrt

TREBINjE - Dajana Cerovina iz Trebinja (31) poginula je kada je "pežoom" sletjela s puta u mjestu Obodina kod Trebinja, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nesreća se desila u ponedjeljak u večernjim časovima, a do nje je vjerovatno došlo kada je djevojka izgubila kontrolu nad vozilom na velikoj nizbrdici na ulazu u Trebinje.

- Djevojka je išla iz pravca Herceg Novog prema Trebinju, a prema tragovima na mjestu nesreće tokom spuštanja niz nizbrdicu u mjestu Obodina izgubila je kontrolu nad vozilom i sletjela u provaliju. Prevrnula se nekoliko puta, usljed čega je automobil totalno uništen, a ona je poginula na mjestu - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su intervenisali vatrogasci i da su djevojku jedva izvukli iz automobila. Pretpostavlja se da je do nesreće došlo usljed klizavog kolovoza i padavina, ali i zbog neprilagođene vožnje uslovima puta.

- Tačan uzrok nesreće biće poznat nakon što budu prikupljeni svi tragovi, obavljena neophodna vještačenja i okončana istraga - kazao je izvor blizak istrazi.

Policija je o ovoj nesreći obaviještena u ponedjeljak oko 22 časa, ali nezvanično saznajemo da se pretpostavlja da se ona desila ranije te večeri prije policijskog časa uvedenog kao mjera zaštite od pandemije virusa korona.

Policijska uprava Trebinje, navodeći inicijale, saopštila je da su odmah nakon prijave o nesreći izašli i obavili uviđaj.

- U saobraćajnoj nesreći učestvovao je "pežo" kojim je upravljala D. C. koja je smrtno stradala. Način i uzrok nesreće biće utvrđen nakon istrage. O više detalja ne možemo da govorimo - kazali su u Policijskoj upravi Trebinje.

Istakli su da je o svemu obaviješteno trebinjsko Okružno tužilaštvo, koje rukovodi istragom.

- Postupajući tužilac je naložio da svi tragovi nađeni na licu mjesta budu izuzeti radi vještačenja, da bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće. Biće urađen i spoljni pregled tijela nastradale djevojke - rekao je "Glasu Srpske" portparol trebinjskog Tužilaštva Srđan Vukanović.

Kako kažu mještani Trebinja, poginula Dajana je sestra pjevačice Verene Cerovine, koja je ranije bila zvijezda dječijih festivala. Poznanici ove porodice su ispričali da je Dajana studirala engleski jezik i da ima još i brata.

Prema podacima Policijske uprave Trebinje od početka godine u saobraćajnim nesrećama dva lica su poginula na području te regije.

Čelinac

Motociklista Zoran Aleksić (33), koji je teško povrijeđen 21. marta u Branešcima kod Čelinca, i dalje je u teškom stanju i priključen na aparate za disanje. Pacijent je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Prema riječima vršioca dužnosti načelnika ove klinike dr Dejana Aćića, pacijent je primljen u politraumatizovanom stanju, a sve dalje prognoze su neizvjesne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana