Detalji stravične tragedije u Mrkonjić Gradu: Majka i beba umrle tokom prijevremenog poroda

Nebojša Tomašević
Detalji stravične tragedije u Mrkonjić Gradu: Majka i beba umrle tokom prijevremenog poroda

MRKONjIĆ GRAD - Djevojka Z. Č. (26) iz Petrovca i njena tek rođena beba pronađene su mrtve u stanu u Mrkonjić Gradu, gdje je Z. Č. živjela kao podstanar, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da se nesrećna žena porodila prije vremena i da je došlo do komplikacija tokom kojih su preminule ona i beba. Njihova tijela su pronađena nakon što se Z. Č. nije javljala poznanicima koji su se zabrinuli za nju jer je bila u poodmakloj trudnoći.

- Živjela je kao podstanar u kući u kojoj je pronađena mrtva s bebom. Radila je kao konobarica. Ona se u nedjelju uveče nikome nije javljala na telefon, pa su njeni poznanici otišli do stana u kojem je živjela. Lupali su na vrata i dozivali je, ali nije bilo odgovora. Policajci su s vlasnikom kuće ušli unutra i zatekli stravičan prizor, mrtvu djevojku i pored nje beživotno tijelo bebe - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, prvi rezultati istrage govore da se radi o komplikovanom porođaju koji je doveo do smrti porodilje i bebe.

- Djevojka je bila sama u kući kada je krenuo prijevremeni porođaj i vjerovatno nije uspjela nikoga da pozove u pomoć. Sve ukazuje na to da je došlo do porođajnih komplikacija koje su dovele do smrti i žene i bebe. Tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije i okončanja istrage - kazao je izvor “Glasa” upućen u slučaj.

Od poznanika Z. Č. saznajemo da se ona porodila u sedmom mjesecu trudnoće. Navodno je već bila u braku i ima jedno maloljetno dijete.

Policijska uprava Mrkonjić Grad saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju oko 21.20 časova.

- Policija je obaviještena da se Z. Č, koja stanuje kao podstanar u privatnoj kući u Mrkonjić Gradu, ne javlja na mobilni telefon i ne otvara vrata. Policijski službenici PS Mrkonjić Grad su sa vlasnikom ušli u stan i zatekli beživotna tijela Z. Č. iz Petrovca i njenog novorođenčeta - saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Dodali su da je obavljen uviđaj uz prisustvo mrtvozornika Doma zdravlja.

- Obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio obdukciju tijela - rekli su u policiji.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana