Detalji pucnjave u banjalučkom naselju Rosulje: Muškarac upucan u stopalo i ruku

Jelena Stanić
Detalji pucnjave u banjalučkom naselju Rosulje: Muškarac upucan u stopalo i ruku

BANjALUKA - Nenad B. (36) ranjen je u pucnjavi koja se desila u banjalučkom naselju Rosulje, nakon koje su tri osobe uhapšene, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Nenad B. policiji odranije poznat po krivičnim djelima, te da je nedavno izašao iz zatvora.

- On odbija saradnju sa policijom, dok trojica uhapšenih ne žele da otkrivaju šta se desilo i koji je zapravo uzrok vatrenog obračuna - rekao je ovaj izvor i dodao da su i uhapšeni višestruki prestupnici.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske potvrdili su da je N. B. (36) sa prostrelnom ranom na lijevom stopalu i desnoj podlaktici dovezen u subotu uveče sanitetskim vozilom Doma zdravlja.

- Pacijent je smješten na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. On je operativno zbrinut i za sada je stabilnog zdravstvenog stanja. Ostaće na daljem praćenju i liječenju u ovoj klinici - rekao je dežurni ljekar UKC-a RS Milorad Maran.

Pucnjava, koja se desila ispred  kuće Nenada B, zabrinula je mještane Rosulja.

- To veče bili smo u kući zajedno sa prijateljima. Kroz prozor smo vidjeli policiju, ali nismo znali zbog čega su tu. Kasnije smo čuli da je neko upucan - kazao je mještanin koji nije želio da mu objavimo ime.

On je dodao da nije uplašen za svoju bezbjednost, ali da mu nije svejedno kada zna da je neko iz komšiluka povrijeđen u pucnjavi.

U Policijskoj upravi Banjaluka nisu iznosili detalje. Kazali su samo da je Policijskoj stanici Lazarevo u subotu oko 22 časa prijavljeno da je iz vatrenog oružja pucano u jednu osobu. 

- N. B. je zbrinut u UKC-u RS, a zbog incidenta su uhapšene tri osobe - rekli su u banjalučkoj policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji se nije izjasnio o kvalifikaciji djela, ali je naredio da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se rasvijetlile okolnosti ove pucnjave.

Blokada grada

Policija je nakon pucnjave koja se desila u Rosuljama blokirala sve uzlaze i izlaze iz grada. Osumnjičeni za napad uhapšeni su nedugo nakon toga, a u automobilu koji su koristili nađen je i pištolj, ali za sada nije poznato da li je iz njega pucano u Nenada B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana