Detalji neobične pljačke u Banjaluci: Orobila poznanika dok je pijan spavao u vozilu

Jelena Stanić
Detalji neobične pljačke u Banjaluci: Orobila poznanika dok je pijan spavao u vozilu

Banjaluka - Radnica Osnovnog suda u Banjaluci Slavica Maksimović (29) iz Prijedora osumnjičena je da je ukrala 23.000 KM iz automobila Franje I. (36) dok je pijan spavao u njemu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako nezvanično saznajemo, Slavica i Franjo proveli su noć sa ponedjeljka na utorak zajedno. Nakon što su izašli u grad i konzumirali alkohol, parkirali su automobil u ulici Jovana Dučića u Banjaluci kod hotela “Jelena”, gdje su nastavili druženje.

- Franjo je previše popio, pa je zaspao. Kada se ujutro probudio, vidio je da je opljačkan i da ga je družbenica napustila. Odmah je posumnjao da ga je ona i pokrala, pa ju je prijavio policiji - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, Franjo je ispričao policajcima da je kod sebe imao 11.000 evra i 1.000 maraka, te da vjeruje da mu je novac ukrala djevojka s kojom je proveo prethodno veče.

Iz Policijske uprave (PU) Banjaluka su potvrdili, navodeći inicijale, da su po prijavi identifikovali osumnjičenu. Ona je privedena u policijsku stanicu radi ispitivanja.

- Utvrđeno je da je S. M. iskoristila nepažnju oštećenog i ukrala novac koji je pronađen i vraćen vlasniku - rekli su u PU Banjaluka i dodali da je protiv nje podnesen izvještaj za krivično djelo teška krađa, te da je puštena na slobodu.

Iz Osnovnog suda u Banjaluci potvrdili su da je osumnjičena privremeno angažovana za poslove unosa i evidentiranja komunalnih predmeta.

- Slavica Maksimović je trenutno angažovana u sudu, ali je uprava suda, po prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da je osumnjičena za krivično djelo teška krađa, preduzela mjere radi prekida angažovanja - kazali su iz službe za odnose sa javnošću Osnovnog suda i dodali da do ovog incidenta nije bilo pritužbi na njen rad.

Maksimovićeva do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije odgovarala na pitanja, te je ostalo nepoznato koji su motivi pljačke i u kakvom je odnosu bila sa Franjom.

Na profilu društvene mreže “Fejsbuk” Slavice Maksimović stoji da je završila Ugostiteljsko-ekonomsku školu u Prijedoru i da je zaposlena u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana