Detalji napada u Petrovu: Poznanika izvukli iz policijskog auta i pretukli zbog neraščišćenih računa

Nebojša Tomašević
Detalji napada u Petrovu: Poznanika izvukli iz policijskog auta i pretukli zbog neraščišćenih računa

PETROVO - Slavko S. (48), Aleksandar S. (30) i njihov poznanik Predrag P. (28) presreli su i blokirali policijski automobil, te iz njega izvukli B. Z. sa kojim imaju neraščišćene račune od ranije zbog čega su ga pretukli, saznaje "Glas Srpske".

Incident se dogodio u mjestu Sočkovac kod Petrova gdje su osumnjičeni presreli policijsko vozilo koje je prevozilo B. Z. (56) koji je svjedok u jednom predmetu samovlašća.

Izvor blizak istrazi je rekao da je prvo Slavko S. svojim "tiguanom" stao ispred policijskog vozila.

- Kada su se policajci zaustavili, iza njihovog vozila stao je "golf" kojim je upravljao Predrag P. s kojim je u vozilu bio Aleksandar S. Nakon zaustavljanja mladići su prišli službenom automobilu, te iz njega nasilno izvukli B. Z. Oborili su ga na zemlju i počeli ga tući - rekao je izvor blizak istrazi. Dodao je da su tada policajci reagovali i spriječili dalju tuču i uhapsili osumnjičene -  stoji su saopštenju.

Iz  Policijske upravi Doboj, navodeći inicijale, saopštili su da osumnjičene Slavka S. i Aleksandra S. terete za nasilničko ponašanje i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje, dok se Predragu P. na teret stavlja sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

- Navedene osobe  su  na regionalnom putu Doboj - Petrovo u mjestu Sočkovac opština Petrovo, svojim vozilima izvršili zaprečavanje službenog vozila sa prednje i zadnje strane, te  onemogućili dalje kretanje službenog vozila u oba pravca. Nakon toga je S. S. prišao vratima vozača, te preko policajca pokušao da udari Z. B. koji se nalazio na mjestu suvozača, a koji je trebao  da bude saslušan u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo. U istom momentu lica inicijala A. S. i P. P. su otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i iz istog izvukli B.Z. i zadali mu nekoliko udaraca-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tada jedan policajac izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio navedena lica da nastave sa udrcima, zatim je izdao naređenja da prestanu sa radnjama što su isti i učinili.

- B. Z. je službenim vozilom prevezen u prostorije Policijske stanice Petrovo, a zatim je, zbog zadobijenih povreda, upućen u Dom zdravlja Petrovo odakle je prebačen u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju. Navedena lica su uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima  predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj - saopštila je policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana