Detalji akcije na Jahorini u kojoj je uhapšen Sloba Snajper vođa navijača “Voše”

Nevena Reljić
Detalji akcije na Jahorini u kojoj je uhapšen Sloba Snajper vođa navijača “Voše”

ISTOČNO SARAJEVO - Novosađanin Slobodan Milutinović zvani Sloba Snajper (35) i njegov vozač Goran Nikolić iz Novih Ledinaca uhapšeni su juče na Jahorini zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično, Milutinović je uhapšen na Jahorini u hotelu “Vučko” na osnovu izdate naredbe Osnovnog suda u Sokocu zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakona Republike Srpske. Nezvanično saznajemo da Milutinović ima pasoš BiH, a da je granicu legalno prešao.

Milutinović je jedan od čelnika Fudbalskog kluba Kabel, a član je i Upravnog odbora FK Vojvodina. Policiji je odavno poznat po krivičnim djelima. Prema presudi Osnovnog suda u Novom Sadu zbog nasilja, zabranjen mu je pristup stadionu “Karađorđe” kad FK Vojvodina igra utakmice.

Milutinović je bio jedan od vođa frakcije “G-3”, navijača “Voše”. Njegovo divljanje, huliganstvo, nasilje te neredi po sportskim tribinama i na utakmicama eskalirali su 2017. godine. Tada je, poslije završetka utakmice Ružomberok - Vojvodina u Slovačkoj, koju je domaćin dobio sa 2:0, fudbaler Nikola Trujić medijima ispričao da ga je u svlačionici napao Milutinović, koji je sa još desetak pristalica Vojvodine ušao u svlačionicu.

- Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: “Šta ti glumiš?! Dokle mi tebe više da trpimo!”. Kada je on završio, šakom u glavu me je udario njegov rođeni brat Nenad i dodao: “Vidjećemo se mi u Novom Sadu!” - ispričao je Trujić nakon napada.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopštili su da su na Jahorini uhapšeni Milutinović i Nikolić, ali nisu precizirali za koja krivična djela ih sumnjiče.

- U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a pretresene su i lokacije i vozila koja su koristili na području Jahorine. Aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu - saopšteno je iz MUP-a, ne navodeći više detalja.

Milutinovića su za sedam godina pokušali ubiti tri puta i to svaki put postavljanjem eksploziva ispod automobila. U februaru 2020. godine u Novom Sadu eksplodirala je bomba postavljena ispod njegovog džipa u kojem se u tom trenutku on nalazio. On je tada povrijeđen, ali je preživio, jer je postavljena bomba bila slabije razorne moći. U novembru 2013. zapaljen je džip “mercedes ML”, koji je pripadao njegovoj djevojci. Navodno se na meti piromana našao zbog duga od 40.000 evra. Krajem oktobra 2018. incident se ponovio, a tada se spekulisalo da je sve povezano sa FK Vojvodina.

Presude

Slobodan Milutinović ima najmanje deset krivičnih prijava i bar dvije osuđujuće sudske presude. Posljednja kazna na koju je osuđen je iz 2016. godine, kada ga je Viši sud u Novom Sadu osudio na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge. Tada je utvrđeno da je Snajper namjeravao da proda 46 grama heroina koji su kod njega nađeni i zaplijenjeni u akciji novosadske policije.

Prije pet godina Milutinović je sumnjičen i za napad na policajca iz Pančeva koji je obezbjeđivao utakmicu, a koga su on i još devetorica navijača navodno kamenovali.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana