Detalji akcije „Lampa“ u Bijeljini: Zaplijenjeno 40,5 kilograma skanka

Nebojša Tomašević
Detalji akcije „Lampa“ u Bijeljini: Zaplijenjeno 40,5 kilograma skanka

BIJELjINA - Policija je u akciji „Lampa“ tokom koje je pronađena laboratorija za uzgoj narkotika pronašla i oduzela ukupno 40,5 kilograma skanka, saopštila je Policijska uprava Bijeljina.

 Akcija je započela 26. oktobra i tada je uhapšeno jedno lice, pronađena laboratorija za zgoj drog te  zaplijenjeno oko 29 kilograma narkotika, a juče je zaplijenjeno još oko 11.7 kilograma droge i uhapšena još jedna osoba.

Iz Policijske uprave Bijeljina saopštili su da su tokom jučerašnjeg dana pretresli tri lokacije i pronašli 11,7 kilograma biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank.

-  Od početka realizacije akcije do sada  pronađeno i oduzeto više od 40,5 kilograma zelene biljne materije koja dom asocira na opojnu drogu skank, te da se rad na dokumentovanju predmeta nastavlja - navodi se u saopštenju.

Istakli su da su uhapšene osobe predate  u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Prema nezvaničnim informacijama, narkotici su pronađeni nakon što je policiji prijavljena paljevina.

Nije se radilo o slučajno paljevini, već su osumnjičeni "provalili" policijsku akciju, koja je duže vrijeme pripremana, pa su paljevinom pokušali da unište dokaze i tragove. Paljevinu su uočili građani koji su to i prijavili, a onda se krenulo i u realizaciju akcije "Lampa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana