Detalji akcije “Brend 4”: Službenici UIO otišli u kontrolu da bi izbjegli hapšenje

Nebojša Tomašević
Detalji akcije “Brend 4”: Službenici UIO otišli u kontrolu da bi izbjegli hapšenje

BANjALUKA - Akcijom “Brend 4”, koju sprovodi Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), obuhvaćeno je najmanje šest službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH među kojima su Jelena Majstorović i Radenko P, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvančno saznajemo da osumnjičene terete da su počinili razne zloupotrebe položaja, a istraga protiv njih se vodi duže vremena.

Izvor blizak istrazi je rekao da će tokom akcije biti pretreseno nekoliko lokacija, odnosno stanova koje koriste osumnjičeni u Banjaluci i Prnjavoru.

- Planirano je da bude pretresem stan koji koristi osumnjičena Majstorovićeva u Banjaluci, kao i još neki stanovi i objekti - rekao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni su da bi izbjegli hapšenje jutros rano svi otišli navodno u kontrolu na područje Cazina.

- Pretpostavljamo da je neko pokušao da opstruiše istragu i da je osumnjičenima javljeno kada će ona početi kako bi imali vremena da sklone dokaze. To se sada provjerava  paralelno s akcijom - rekao je naš izvor.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su da je akcija “Brend 4” u toku, ali nisu mogli da govore više informacija.

SIPA je saopštila da njeni policijski službenici na području Banjaluke, na šest lokacija, sprovode akciju "Brend 4", zbog postojanja osnova sumnje na zloupotrebu položaja i ovlaštenja i primanja dara ili drugog oblika koristi.

Ova akcija sprovodi se  po nalogu Tužilaštva BiH na području Banjaluke, Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta.

Izdat je nalog za hapšenje više osoba, a do sada su, nezvanično, uhapšene najmanje dvije.

U UIO su saopštili da Uprava, menadžment institucije i zaposleni u UIO nisu ni na koji način uključeni u aktivnosti koje su sprovodene, te da ne posjeduju informacije o preduzetim mjerama i radnjama nadležnih organa.

-Stav UIO je potpuno jasan, a to je obavezno zakonsko postupanje svakog zaposlenog u instituciji – naglasili su u Upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana