Crni vikend za motocikliste na drumovima u Republici Srpskoj: Četiri života ugašena za osam sati

Nebojša Tomašević
Crni vikend za motocikliste na drumovima u Republici Srpskoj: Četiri života ugašena za osam sati

DOBOJ - Četvorica motociklista poginula su u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u subotu za svega osam sati na putevima širom Republike Srpske. Stradali su maloljetni Miloš Evđenić (17) iz Dervente, Pero Burić (52) iz Bijeljine, Azur Račić (44) iz Brčkog i Saša Pecikoza (31) iz Višegrada.

Maloljetni Evđenić nastradao je dva dana prije proslave 18. rođendana. U ponedjljak, 24. avgusta, trebalo je da postane punoljetan.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, kazali su da se nesreća dogodila u subotu oko 18.20 časova u Ceranima kod Dervente.

- Do tragedije je došlo kada su se sudarili motocikl koji je vozio maloljetnik i “pasat” za čijim volanom je bio M. K. Maloljetnik je poginuo, dok su vozač automobila i njegov suvozač V. K. povrijeđeni - rekli su u PU Doboj.

Nezvanično saznajemo da je “pasat” vozio Milan K, a s njim je bio rođak Vedran K. i obojica su lakše povrijeđeni. Prema nezvaničnim informacijama, ni automobil, kao ni motocikl, nisu bili registrovani.

Izvor blizak istrazi je kazao da prvi podaci iz istrage ukazuju da je do stravične nesreće došlo kada je “pasat” preticao vozilo.

- Automobil je išao iz Dervente i u momentu preticanja iz suprotnog smjera, odnosno iz pravca Osinja je naišao motocikl. Tada je došlo do direktnog sudara u kojem je maloljetni motociklista zadobio teške povrede od kojih je ubrzo preminuo. “Pasat” je od siline udara i pokušaja izbjegavanja nesreće djelimično završio na bankini - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da su iza maloljetnika ostali neutješni roditelji i sestra.

Nesreća u kojoj je poginuo Pero Burić desila se u Bijeljini oko 21 čas, kada je motociklom “kavasaki” sletio s puta. Nije utvrđeno zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad dvotočkašem.

Azur Račić poginuo je oko 17 časova u Pelagićevu kada se motociklom sudario s traktorom “džon dir”. Traktorista je bio Niko P, koji, kako saznajemo, nije ozbiljnije povrijeđen.

Uviđaj ove dvije nesreće obavili su pripadnici Policijske uprave Bijeljina, u koju su nam rekli da o uzroku i drugim detaljima nesreća ne mogu da govore dok se ne završi istraga.

Četvrta smrt na dva točka, u kojoj je stradao Saša Pecikoza, zabilježena je nekoliko časova ranije, oko 13.30, u mjestu Rodića brdo kod Višegrada. U Policijskoj upravi Foča su, navodeći inicijale, kazali da se on vozeći motocikl sudario sa “audijem” kojim je upravljao R. A. (29) iz Višegrada. Istakli su da će uzrok nesreće i drugi detalji biti poznati nakon istrage.

Tako je nastavljen tragičan bilans tokom avgusta, u kojem je poginulo sedam vozača motocikla, a ukupno ih je u 2020. godini stradalo deset.

Poruke tuge

Brojni poznanici i prijatelji maloljetnog Miloša Evđenića od njega su se oprostili na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

- Sudbina bi jača. Otrgnu te od života. Zašto? Sudbina bi brža. Otrgnu te samo za tren. Za sekundu. Pre tvoga punoljetstva, koje je 24. avgusta 2020. Ne dozvoli da zakoračiš svoj prvi korak u svet odraslih. Krenuo si na put. Na tom putu prestalo je da kuca tvoje malo srce. Ugasio se tvoj mladi, premladi život. Trebao si sutra da slaviš. Da se veseliš, raduješ. Da gasiš svećice na torti. Da zamišljaš želje, sanjaš snove, ambicije. Nasta tišina. Muk, tuga, neverica. I nebo je danas sivo. I ono će da plače. Zašto baš ti? Naš nasmejani i vedri dječače nedosanjanih snova. Ode iznenada... - napisala je, između ostalog, na “Fejsbuku” Evđenićeva prijateljica Milena Momić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana