Bivši osuđenik Dražen Đokić sudiji prijetio ubistvom

Nebojša Tomašević
Bivši osuđenik Dražen Đokić sudiji prijetio ubistvom

Doboj - Dražen Đokić (53) iz Brčkog uhapšen je u Doboju zbog sumnje da je prijetio sudiji banjalučkog Okružnog suda Olgi Pantić, koja ga je u prvostepenom postupku 2011. godine osudila na osam godina zatvora zbog šverca narkotika.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je na kućnu adresu Pantićeve poslao anonimno pismo u kojem je prijetio da će je ubiti i nanijeti zlo članovima njene porodice. Nakon što je otkriveno da on stoji iza prijetnji, policija je u četvrtak pokucala na njegova vrata u Doboju, gdje privremeno boravi, te ga uhapsila.

- Istragom je utvrđeno da je Đokić prijeteće pismo nedavno poslao iz jedne opštine u FBiH. Nije se potpisao, ali su istražioci opširnom istragom uspjeli da saznaju da je u pitanju on, pa je uhapšen. Pretresen je i njegov stan u Doboju, gdje privremeno boravi, i prikupljeni dokazi protiv njega - kazao je izvor blizak istrazi.

Đokiću su lisice na ruke stavili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Teretimo ga za krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca. U okviru istrage na području Doboja pretreseni su objekti koje koristi osumnjičeni i pronađeni određeni predmeti koji će biti iskorišćeni u krivičnom postupku. Osumnjičeni je predat u nadležnost Republičkom javnom tužilaštvu - kazala je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

U Republičkom tužilaštvu su, navodeći inicijale, kazali da je Đokiću predložen jednomjesečni pritvor zbog bojazni od bjekstva i bojazni da će počiniti krivično djelo, odnosno ostvariti prijetnje. Prijedlog pritvora u petak je upućen Okružnom sudu u Banjaluci, a do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” sud nije bio donio odluku. Đokić je osuđen u julu 2011. godine u banjalučkom Okružnom sudu na osam godina robije jer je bio dio organizovane grupe koja je švercovala narkotike. Tada je pet dilera osuđeno na ukupno 26 godina i mjesec dana zatvora. U presudi je navedeno da je Đokić bio jedan od vođa kriminalne grupe koja je razbijena u akciji “Gradina 3”. Saznajemo da je Đokić odležao sedam godina i osam mjeseci zatvora, a preostali dio kazne mu je zamijenjen za uslovnu osudu.

Gračanica

Suad Sulejmanović (37) iz Gračanice pritvoren je zbog prijetnji i premlaćivanja sudije Opštinskog suda u tom gradu. Njega terete da je 8. avgusta ispred pekare u Gračanici napao sudiju koji je ranije sudio u više predmeta protiv njega. Prvo ga je vrijeđao, prijetio mu i psovao, a zatim ga je udario pesnicom u lice i vrat. U daljem premlaćivanju sudije spriječio ga je radnik pekare. Sulejmanović je odranije poznat po činjenju krivičnih djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana