Akcija "Ket": Osumnjičena tri švercera, pronađeno četiri kilograma eksploziva

Srna
Akcija "Ket": Osumnjičena tri švercera, pronađeno četiri kilograma eksploziva

BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske dostaviće izvještaj Tužilaštvu BiH protiv tri lica osumnjičenim u okviru akcije "Ket".

MUP RS je sproveo operativnu akciju kodnog naziva "Ket", u sklopu koje su tri švercera osumnjičena za krivično djelo organizovani kriminal. Oni se sumnjiče da su se bavili neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne upotrebe i neovlaštenog prometa droge.

Akciju je sprovela Uprava MUP-a Srpske za borbu protiv terorizma i ekstremizma, u saradnji sa Policijom Austrije, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Na području Austrije u prethodnom periodu uhapšeno je jedno lice, dok su juče službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, postupajući po naredbi Suda BiH, pretresli dvije lokacije na području Banjaluke koje koristi osumnjičeno lice D.M.

U okviru akcije pronađeno je i privremeno oduzeto četiri kilograma eksploziva "nitropenta" (PENT), 10 metara štapina, osam komada električnih upaljača i četiri električna sabotažna upaljača, zatim određena količina kokaina i marihuane, pištoljska i puščana municija različitog kalibra, te ostali predmeti koji se mogu koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku protiv osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana