Gornji Smrtići kod Prnjavora: Smrznuo se u dvorištu

Nebojša Tomašević
Gornji Smrtići kod Prnjavora: Smrznuo se u dvorištu

Prnjavor - Branislav Tošić (42) iz Prnjavora preminuo je usljed smrzavanja u dvorištu svoje kuće u selu Gornji Smrtići kod Prnjavora, saznaje "Glas Srpske".

Njega je 19. decembra ujutro oko 10.30 časova mrtvog i ukočenog pronašao ujak koji je došao da ga obiđe.

Prema nezvaničnim informacijama, Tošić je cijelu noć između 18. i 19. decembra navodno preležao u dvorištu na temperaturama ispod nule. Pretpostavlja se da se prije toga napio i pao na zemlju gdje je zaspao.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći njegove inicijale, kazali su da im je ovaj slučaj prijavljen u četvrtak i da nema elemenata krivičnog djela. Naglasili su da na tijelu nastradalog nije bilo tragova nasilne smrti.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović je kazala da je ljekar mrtvozornik utvrdio da je smrt kod B. T. uslijedila usljed smrzavanja.

Mještani Gornjih Smrtića pričaju da je Tošić živio sam i da je volio da popije "koju čašicu više".

- Po selu se priča da je u srijedu bio u kući i da je vjerovatno pio rakiju. Navodno je pao između kuće i šupe drvare u koju je najvjerovatnije pošao da donese drva da naloži vatru, ali izgleda da su ga umor i pijanstvo savladali pa je pao na zemlju - rekao je jedan od mještana Gornjih Smrtića ne želeći da se predstavi.

Tošićeva komšinica Milja Tošić ispričala je da je čula da je njen komšija preminuo ali da ga ona nije vidjela.

 

Opširnije o ovoj tragediji pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana