Zelenović: Neće biti smanjenja plata u jedinicama lokalne samouprave

Srna
Zelenović: Neće biti smanjenja plata u jedinicama lokalne samouprave

BANjALUKA- Predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske Branko Zelenović izjavio je da neće biti smanjenja plata zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, kao ni smanjenja broja radnika u ovom sektoru.

-Slažemo se sa Ministarstvom finansija i Vladom Srpske da treba da dođe do određenih ušteda, ali ne treba da dolazi do ušteda na platama radnika u ovom sektoru, jer su one ionako male“, rekao je Zelenović novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva finansija Republike Srpske u vezi sa spornim mjerama koje su uvrštene u program fiskalne konsolidacije koje se odnoose na smanjenje plata za radnike u jedinicama lakalane samouprave.
On je istakao da treba svi zajedno da rade sa Vladom Republike Srpske da se povećaju plate svim radnicima u Srpskoj i u realnom i u javnom sektoru.
Zelenović je rekao da Savez sindikata Republike Srpske radi na povećanju plata u realnom sektoru kroz izmjene i dopune Zakona o radu gdje će pokušati posebnim kolektivnim ugovorima da zaštite radnike u privatnom sektoru i da povećanjem cijene rada budu povećane i plate.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana