Za projekte studentskih organizacija 190.000 KM

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BANjALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo raspisalo je danas konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj za 2021. godinu.

Za sufinansiranje pomenutih programa i projekata budžetom je predviđeno 190.000 KM, a zainteresovani mogu da se prijave u narednih 30 dana, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ovim konkursom biće podržane, između ostalog, aktivnosti u oblasti studentskog organizovanja, međunarodne saradnje, organizacija međunarodnih studentskih skupova, stručni programi i predavanja, naučno-stručni radovi, sportske i kulturne aktivnosti i edukacija, studentski mediji i ostali projekti koji doprinose unapređenju studentskog rada i organizovanja.

Na konkurs mogu da se prijave studentska predstavnička tijela izabrana prema Zakonu o studentskom organizovanju, studentske organizacije registrovane kod nadležnih organa i asocijacije studentskih organizacija.

Popunjene prijave uz prateću dokumentaciju dostavljaju se ovjerene i potpisane u štampanom i elektronskom obliku, a tekst konkursa može se pogledati na internet stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana