Za posao u Njemačkoj stiglo 3.000 prijava

M. L.
Za posao u Njemačkoj stiglo 3.000 prijava

Banjaluka - Za posao u Njemačkoj putem portala www.euposao.ba za mjesec, koliko portal postoji, prijavilo se oko 3.000 zainteresovanih sa područja RS i BiH, zatim Srbije i Crne Gore.

Osluškujući potrebe mladih koji vrlo teško dolaze do posla, ali i njemačkog tržišta koje godišnje nudi 20.000 radnih mjesta radnicima sa zapadnog Balkana, portal su pokrenuli banjalučka firma "EU posao" i kompanija "Adaskom" iz Njemačke.

Direktor firme "EU posao" Andrej Rosić ističe da je zainteresovanost velika, o čemu svjedoči i broj prijava.

- Dosad je prijavljeno oko 3.000 ljudi. Najviše zainteresovanih je za medicinska zanimanja i zanate u građevinarstvu. Mnogi konkursi su otvoreni do kraja ovog mjeseca pa su procedure još u toku, a 15 prijavljenih su već dobili povratne informacije i u toku su razgovori sa poslodavcima - rekao je Rosić.

Ističe da svakodnevno objavljuju nove konkurse i trenutno je na portalu 400 otvorenih konkursa. U narednom periodu nastoje da dogovore saradnju sa Austrijom, Holandijom i Norveškom. Zainteresovani mogu da pošalju prijavu na više oglasa, a prijave putem ovog portala su besplatne. Pored oglasa za posao, na portalu se mogu pronaći i korisne informacije o odlasku i životu u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana