Za ljepši ljetni raspust: Osnovcima iz Kostajnice stigle školska lektira

Mozzart
Za ljepši ljetni raspust: Osnovcima iz Kostajnice stigle školska lektira

Kompanija Mozzart nastavila veliku akciju podrške obrazovnim ustanovama

Školska godina u osnovnim školama širom naše zemlje je završena, pa đaci već uživaju u ljetnom raspustu. Učenici Osnovne škole Petar Mećava iz Kostajnice imaju i dodatni razlog za sreću jer im je, povodom završetka nastave, stigao poklon. Kompanija Mozzart donirala im je knjige za školsku lektiru, pa će svi moći da pročitaju obavezno štivo do jeseni.

„Zbog promjene nastavnog plana i programa iz srpskog jezika, ukazala se potreba za novim knjigama, a znajući da je kompanija Mozzart spremna da pomogne, na čemu smo beskrajno zahvalni, odlučili smo da im se obratimo. Reakcije rukovodstva škole i đaka su veoma pozitivne i uočavamo da je kompanija Mozzart zaista društveno odgovorna, što dokazuju ovakvim divnim gestovima podrške u kontinuitetu", poručuje Miroslav Škara, direktor Osnovne škole Petar Mećava Kostajnica.

Ovo nije prvi put da ih je kompanija Mozzart obradovala poklonima. Ranije je đacima ove škole sa iste adrese stigla sportska oprema.

 

Ova škola je osnovana davne 1880. godine, što je čini jednom od najstarijih u Srpskoj, a objekat u kojem se nalaze, koriste od 1974. godine. Sada će 273 učenika, od prvog do devetog razreda, u centralnoj školi u Kostajnici i područnoj u Petrinji moći da čitaju svoje omiljene naslove tokom školskog raspusta.

Donacija je, kažu, dobrodošla svim učenicima, kao i nastavnicima. Isto su poručili iz brojnih škola širom naše zemlje kojima su stigle donacije iz kompanije Mozzart u okviru njihove društveno odgovorne misije posvećene podršci obrazovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana