Vozači oprez: Narednih dana pojačane kontrole u Banjaluci

ATV
Vozači oprez: Narednih dana pojačane kontrole u Banjaluci

BANjALUKA- Policijska uprava Banjaluka od sutra, 13. juna, pa do nedjelje 16. juna sprovešće akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola“.

Akcija će biti sprovedena u cilju održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

„Navedena akcija se sprovodi sa ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda u kojima su neprilagođena/nepropisna brzina kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od osnovnih uzroka težih oblika saobraćajnih nezgoda. Naime, na području Policijske uprave Banjaluka u odnosu na uporedni period evidentno je povećanje broja saobraćajnih nezgoda, a od početka godine evidentirano je   2 316 saobraćajnih nezgoda. U saobraćajnim nezgodama poginulo je 10 lica, što je više za 42,9 % u odnosu na uporedni period prošle godine“, kažu u PU Banjaluka.

Tokom akcije, pojačana kontrola brzine kretanja vozila vršiće se uz pomoć vozila sa ugrađenim sistemom za mjerenje brzine kretanja tzv. presretača i savremenih radarskih sistema, a prisustvo alkohola u organizmu vršiće se uz pomoć uređaja za utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu.  

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme upravljanja motornim vozilom,  kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika podigli na viši nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana