Vlada podržava manifestacije sportskog i humanitarnog karaktera

Srna
Vlada podržava manifestacije sportskog i humanitarnog karaktera

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada redovno podržava manifestacije koje su sportskog i humanitarnog karaktera, a takva je i humanitarni teniski meč između bivših rukometaša Rukometnog kluba “Borac” Mladena Bojinovića i Gorana Stupara, kojem je večeras prisustvovala.

“Dobro je da se okupimo večeras ovdje, da uvijek spojimo sport zajedno sa nečim što je humani cilj kada podržavate ili pomažete nekome, posebno kada to radite prema bolesnima, djeci i slično”, rekla je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/.


Cvijanovićeva je podsjetila da Vlada Republike Srpske godinama podržava udruženja koja se bave humanitarnim radom, ali ima i dobru saradnju sa svim socijalnim partnerima.

“Podržavamo čitav niz udruženja, bilo da je riječ o programskim sadržajima ili da pomognete nekog i pokažete humanost. Tako će biti i u budućnosti. Vlada njeguje takvo partnerstvo sa svima i želimo da budemo adresa na koju se građani obraćaju”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je želja Vlade Republike Srpske da djecu vrate sportu.

“Vlada to radi sa našim lokalnim zajednicama i gdje god je to moguće otvaramo sportske terene. Želimo da našu djecu vratimo sportu i da ih odmaknemo od nekih stvari koje su svakodnevica danas i koje su obilježja modernog doba. Ipak je najzdravije djetinjstvo uz sport”, zaključila je Cvijanovićeva.

Prihod od ulaznica namijenjen je udruženjima “Iskra” i “Zajedno za život”, kao i za unapređenje razvoja omladinskog rukometa u Banjaluci.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana