Vjekoslav Petričević: Olakšice za firme koje ulažu u proizvodnju

K. Ć.
Vjekoslav Petričević: Olakšice za firme koje ulažu u proizvodnju

Bratunac - Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević ocijenio je da je preduzeće “Tehnički remont” Bratunac primjer domaćinskog odnosa prema resursima koje posjeduje.

On je juče, poslije obilaska pogona i razgovora sa rukovodstvom preduzeća, poručio da će Vlada Srpske i resorno ministarstvo i dalje snažno podržavati ovaj privredni kolektiv koji ima kapacitete potrebne za razvoj privrede ovog kraja i novo zapošljavanje.

- Ministarstvo će pomoći ovakvim firmama u smislu ulaganja u nove pogone i mašine tako što će im se kroz izmjene zakona o poreskoj osnovici izvršiti povrat određenih sredstava za investicije u proizvodnju - izjavio je Petričević, koji je prije posjete “Tehničkom remontu” posjetio dvije bratunačke pilane, od kojih jedna zapošljava 300 radnika. Petričević je juče trebalo da prisustvuje i sastanku privrednika iz Rusije koji će razgovarati sa privrednicima Bratunca i Srebrenice o mogućnostima saradnje.

Izvršni direktor za administrativne poslove u “Tehničkom remontu” Marko Mrkajić rekao je da je u proizvodnju, za četiri godine otkako je privatizovano preduzeće, uloženo više od deset miliona maraka.

- Vraćeni su svi dugovi prema Poreskoj upravi i isplaćene zaostale plate. Raduje nas informacija da se priprema zakon, na osnovu kojeg ćemo dobiti određene olakšice i podsticaje za dalji rad i proširenje proizvodnje - rekao je Mrkajić i najavio otvaranje novog pogona u prvom polugodištu ove godine u kojem će biti zaposleno još 50 radnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana