Uspavljivanje zvijeri rješenje za miran san

M. L.
Uspavljivanje zvijeri rješenje za miran san

Kneževo - Lovačko udruženje "Čemernica" iz Kneževa zatražiće idućih dana pomoć od Lovačkog saveza RS kako bi medvjeda koji pravi štetu u selima na području ove opštine uspavali i odvezli u duboku šumu.

Predsjednik Udruženja Milorad Ćelić kaže da je desetak domaćinstava proteklih mjeseci pretrpjelo štetu od medvjeda, te da se rješenje za uklanjanje zvijeri mora naći.

- Ne znam da li je riječ o jednom medvjedu ili je u pohod na sela i stoku krenulo više njih, ali moramo spriječiti još veću štetu. S obzirom na to da je puška za uspavljivanje divljači nabavljena, tražićemo da medvjeda uspavaju i odvezu što dalje od kuća kako ne bi nastradao neko od mještana - rekao je Ćelić.

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić kaže da su Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS dostavili prijedlog članova interventnog tima Lovačkog saveza.

- Ministarstvo treba da imenuje ostale članove tima i očekujem da će to sve biti završeno ovih dana kako bismo mogli aktivirati tim - rekao je Minić i dodao da se mora povesti računa o terenu gdje se divljač nalazi kako bi uspavljivanje prošlo u najboljem redu.

Medvjed je u selu Šolaji podno planine Čemernice proteklog vikenda provalio u svinjac Željka Budića i ubio svinju tešku 200 kilograma. Nekoliko dana prije zvijer je ubila dvije svinje u selu Baljvine, a dan ranije i dvije svinje u kneževskom selu Bregovi završile su u čeljustima medvjeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

U Srpskoj rođeno 25 beba
U Srpskoj rođeno 25 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana