Ulični prodavci cvijeća neće biti kažnjavani za 8. mart

SRNA
Ulični prodavci cvijeća neće biti kažnjavani za 8. mart

ISTOČNO SARAJEVO- Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potpisao je naredbu, prema kojoj će biti evidentirani svi neregistrovani prodavci cvijeća na području grada, što će spriječiti njihovo kažnjavanje 6, 7, i 8. marta.

Ćosić je rekao da je naredba potpisana jutros na sastanku sa predstavnicima gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove. On je naveo da naredba za neregistrovane prodavce cvijeća neće stvoriti nikakve finansijske obaveze, te da će služiti kao osnov za stvaranje evidencije i njihovo nekažnjavanje, saopšteno je iz Gradske uprave.

"I među nama u Gradskoj upravi ima onih koji znaju kako je jesti hljeb zarađan mukotrpnim radom prodavaca. Niko iz ove uprave ne želi da proganja ljude koji zarađuju hljeb prodajom cvijeća na ulici, ali je potrebno zaštititi one koji su registrovani za bavljenje tom djelatnošću i koji za to plaćaju porez", rekao je Ćosić.

On je istakao da je ovaj problem potrebno riješiti i za naredne godine i na republičkom nivou, te naveo da će resornom ministarstvu podnijeti zahtjev za donošenje podzakonskog akta koji će regulisati uličnu prodaju cvijeća i svih ostalih proizvoda od onih koji nemaju registrovanu djelatnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana