Trogodišnje škole čekaju još đaka

D. S.
Trogodišnje škole čekaju još đaka

Banjaluka - Rezultati junskog upisnog roka u prvi razred srednjih škola RS, koji je završen prošle sedmice, pokazali su da je najviše mjesta ostalo u trogodišnjim, dok se na prste mogu nabrojati četvrogodišnje škole koje će organizovati još jedan krug upisa.

Direktor banjalučke Građevinske škole, koja je ove godine đacima ponudila i dva nova zanimanja, Ljuban Bajić istakao je da mjesta ima za još četrdesetak đaka.

- Kada je u pitanju smjer građevinski tehničar, mjesta ima za još dvadesetak učenika, koliko otprilike ima i u trogodišnjim smjerovima. U prvom roku nije stigla nijedna prijava za kamenoresce - kazao je Bajić i dodao da će ova škola organizovati julski upisni rok.

Za razliku od škola sa trogodišnjim zanimanjima, većina ekonomskih i medicinskih škola, kao i gimnazija u Srpskoj, dupke su pune.

- Drugi upisni rok sigurno neće biti organizovan jer smo već popunili sva mjesta, tako da su ispod crte ostala 23 đaka - kazala je direktorica Ekonomske škole u Banjaluci Nada Vulić.

Za đake koji u prvom krugu nisu uspjeli da upišu željenu školu, biće organizovan drugi upisni rok, i to od 2. do 13. jula.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana