Traže smjenu direktora

D. K.
Traže smjenu direktora

Banjaluka - "Gojkoviću, nepoželjan si, odlazi", poruka je na vratima Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida upućena direktoru Dragiću Gojkoviću.

Poruku su okačili radnici bivšeg Zavoda distrofičara drugog dana protesta kojim traže smjenu Gojkovića.

- Imamo samo jedan zahtjev, a to je razrješenje direktora. Gojković prijeti radnicima da su višak, da će dobiti otkaze i povećao je cijene smještaja za 50 odsto - istakao je radnik Miodrag Dobrijević.

Gojković je rekao da nijedan navod radnika koji protestuju nije tačan.

- Ništa ne skrivam i njihova priča o mobingu, maltretiranju i vrijeđanju je apsolutna laž - istakao je Gojković i pozvao nadležne institucije da ispitaju sve optužbe.

Premijer RS Željka Cvijanović zatražila je od Nadzornog odbora i uprave Centra da obustave primjenu odluke Nadzornog odbora o povećanju cijene smještaja dok se o razlozima njenog donošenja i planovima poslovodstva ne upozna Vlada i zauzme odgovarajući stav.

U Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS rekli su da o statusu direktora ovog centra odlučuje Vlada RS i da za sada nisu uočeni razlozi za smjenu. Radnici su za ispunjenje zahtjeva ostavili rok do danas, a ukoliko ne bude smijenjen, najavili su štrajk glađu i blokiranje autoputa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

U Srpskoj rođeno 25 beba
U Srpskoj rođeno 25 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana