Traže se još četiri stacionirana radara za područje Istočnog Sarajeva

Srna
Traže se još četiri stacionirana radara za područje Istočnog Sarajeva

ISTOČNO SARAJEVO - Policijska uprava Istočno Sarajevo uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske zahtjev za postavljanje novih stacionarnih radara, rekao je načelnik Sektora policije Milan Čvoro.

Čvoro je naglasio da su nakon analize stanja bezbjednosti u saobraćaju na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, MUP-u Republike Srpske uputili zahtjev za postavljanje četiri nova stacionarna radara.

On je rekao da bi radari bili postavljeni u Dečanskoj i u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu, jedan na području Sokoca na dionici magistralnog puta Podromanija-Rogatica u Glasinačkom polju i četvrti u Rogatici u mjestu Kovanj.

Kada je riječ o opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, Čvoro je naveo da su u ovoj godini evidentirali 116 saobraćajnih nezgoda, za 14 više nego u istom periodu lani.

Prema njegovim riječima, u ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih lica, dok je pet udesa bilo sa teško povrijeđenim licima, a u istom periodu prošle godine četiri.

Čvoro je naglasio da se u Dečanskoj ulici dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda, dvije sa lakšim tjelesnim povredama, a pet sa materijalnom štetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana