Tender za most na Savi u avgustu

M. Mi.
Tender za most na Savi u avgustu

Banjaluka - Tender za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, koji će povezati BiH i Hrvatsku, biće raspisan početkom avgusta.

Članovi radne grupe, koju čine predstavnici dvije zemlje, istakli su juče da bi sve aktivnosti u vezi sa pripremama za raspisivanje tendera trebalo da budu okončane do kraja jula i da će odmah nakon toga biti i raspisan tender za izbor firme koja će graditi most. Na sastanku je bilo riječi i o formiranju komisija koje će biti nadležne za raspisivanje tendera i nadzirati radove.

- Za oba postupka predviđeno je formiranje dvije komisije koje će činiti predstavnici Hrvatske i BiH - saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Članovi radne grupe su razmatrali i dinamiku ispunjavanja uslova za pribavljanje građevinske dozvole za gradnju mosta. Novi sastanak radne grupe najavljen je za kraj aprila u Zagrebu.

Predstavnici RS, BiH i Evropske investicione banke su prije dva dana u Banjaluci potpisali sporazum o dodjeli granta za gradnju mosta na Savi vrijednog 6,8 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

U Srpskoj rođeno 25 beba
U Srpskoj rođeno 25 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana