Svađe »otjerale« direktora zvorničke bolnice

Danijela Stokanić
Svađe »otjerale« direktora zvorničke bolnice

Banjaluka - Vlada Srpske juče je razriješila dužnosti direktora zvorničke bolnice Milorada Drljevića zbog narušenih međuljudskih odnosa u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a na njegovo mjesto je kao vršilac dužnosti postavljen Jovan Okuk.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić ističe da je Drljević u proteklom periodu dobro vodio bolnicu do unazad nekoliko mjeseci, kada je očigledno iz nekog razloga došlo do poremećenih međuljudskih odnosa. Zbog čega je, kaže, određen broj kolega napustio ovu zdravstvenu ustanovu, a na lošu situaciju su se požalile boračke, sindikalne i druge organizacije.

- Cijenili smo da ako dođe do toga da ostanemo bez najkvalitetnijeg ljekarskog kadra, iako je bolnica u Zvorniku stabilna zdravstvena ustanova, može doći i do drugih nesagledivih posljedica -  istakao je Bogdanić.

Dodao je da su ocijenili da je pojedinac uvijek manje bitan od cjelokupnog sistema i odlučili da imenuju Okuku za v.d. direktora ove zdravstvene ustanove.

- Očekujem da će Drljević nastaviti saradnju i pomoći novom direktoru u vršenju menadžerske dužnosti. Takođe, nadam se da će zajedno nastojati da se isprave devijacije koje su se desile, odnosno da se stanje međuljudskih odnosa popravi u ovoj zdravstvenoj ustanovi - rekao je Bogdanić.

Drljević kaže da je ostao zatečen informacijom o svojoj smjeni, tvrdeći da nema nikakvih problema među zaposlenima.

- U neformalnom razgovoru sam čuo za smjenu, ali mislio sam da je to dezinformacija, zbog čega očekujem od zaposlenih da se oglase - rekao je Drljević i dodao da je od nas čio da su u bolnicu narušeni međuljudski odnosi.

Spreman je, kaže, da se u bolnici obavi anketa, jer je siguran da bi 95 odsto zaposlenih reklo da radna atmosfera nikad nije bila bolja i da sve besprijekorno funkcioniše.

- Nikad mi niko od odgovorih i zaposlenih nije skrenuo pažnju da su narušeni međuljudski odnosi - kaže Drljević.

Troje ljekara specijalista, dva hirurga i ginekolog napustili su zvorničku bolnicu, dali otkaz i svoj poslovni angažman nastavili u bolnici u Milićima. U sindikalnoj organizaciji bolnice su tvrdili da su otkazi posljedica mobinga koji su trpjeli radnici, dok je Drljević odbacivao ove navode istakavši da je razlog odlaska ljekara bolja finansijska ponuda.

Poslovanje

Prema riječima Milorada Drljevića zvornička bolnica je jedina u Srpskoj koja u posljednjih pet godina pozitivno posluje i koja nema neizmirenih obaveza prema državi.

- Osim toga, ova bolnica nezimirenih obaveza nema ni prema zaposlenima, što nije slučaj sa drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj - kazao je Drljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana