Šulić: Jahorina postala primamljivo mjesto za ulaganje

GS
Šulić: Jahorina postala primamljivo mjesto za ulaganje

BANjALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić smatra da Pravobranilaštvu BiH, Kristijanu Šmitu i svima drugima smeta što se prodaje zemljište na Jahorini, jer je ona postala primamljivo mjesto za ulaganje

"Ponosan sam na ono što je uradila Vlada Republike Srpske da bi se povećao poslovni ambijent na Jahorini", rekao je Šulić, dodajući da bi volio da takav poslovni ambijent postoji i na Bjelašnici ili na nekom drugom turističkom kompleksu u Federaciji BiH /FBiH/.

Šulić je novinarima u Banjaluci rekao da je zemljište na Jahorini na javnoj licitaciji prodato iznad tržišne vrijednosti.

"Do sada je uvijek bila situacija da je zemlja prodavana ili davana ispod cijene ili potpuno besplatno nekom od investitora", rekao je Šulić. On je napomenuo da se sva prodaja zemljišta na Jahorini vrši na osnovu Zakona o stvarnim pravima Republike Srpske.

"Sve je u skladu sa zakonom i propisima Republike Srpske.

Svi koji kupuju zemlju na Jahorini neposrednom pogodbom, kupuju po tržišnoj cijeni koju je proglasio vještak", pojasnio je Šulić. On je rekao da učesnik javne licitacije, odnosno kupac ima rok do 12. marta da uplati iznos sredstava za zemljište.

Prema procjeni Olimpijskog centra, kaže Šulić, trenutno se na Jahorini gradi u vrijednosti većoj od tri milijarde KM.

Šulić je naveo da FBiH nije stalo da bilo kojom pravnom odlukom popravi stanje u ovoj oblasti u tom entitetu, već želi da bude samo politički instrumenti zaustavljanja privrednog razvoja u Republici Srpskoj.

Kompanija "Drvo-eksport" iz Teslića kupila je zemljište na Jahorini za 41 milion KM čime je krenula u realizaciju velikog projekta izgradnje ukupno sedam objekata hotela, apart-hotela koji će imati oko 80.000 metara kvadratnih.

Ukupno je planirano da se na Jahorini investira više od pola milijarde KM, rečeno je ranije u toj kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana