So­ci­ja­li­sti i slu­žba NSRS u klin­ču zbog vo­za­ča

D. M.
So­ci­ja­li­sti i slu­žba NSRS u klin­ču zbog vo­za­ča

Ba­nja­lu­ka - Klub po­sla­ni­ka So­ci­ja­li­stič­ke par­ti­je u Na­rod­noj skup­šti­ni RS tra­žio je od skup­štin­skog ru­ko­vod­stva i ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra NSRS da u rad­ni od­nos bu­de pri­mljen je­dan vo­zač sa pod­ruč­ja Her­ce­go­vi­ne, ali je taj za­htjev od­bi­jen, sa­zna­je “Glas”, što je iza­zva­lo pre­pi­sku iz­me­đu še­fa klu­ba i nad­le­žne slu­žbe.

U do­pi­su ko­ji je šef Klu­ba po­sla­ni­ka SP-a Mak­sim Sko­ko, na­kon što je od­bi­jen nje­gov za­htjev, po­slao ge­ne­ral­nom se­kre­ta­ru NSRS Ne­boj­ši Zgo­nja­ni­nu na­vo­di se da je ovaj klub u ne­rav­no­prav­nom po­lo­ža­ju u od­no­su na po­sla­nič­ke klu­bo­ve osta­lih par­ti­ja.

- Klu­bu po­sla­ni­ka SP-a do­di­je­lje­no je slu­žbe­no vo­zi­lo i vo­zač ko­ji ži­vi u Lak­ta­ši­ma. I u to­me ne bi bi­lo ni­šta spor­no da šef Klu­ba po­sla­ni­ka SP-a ni­je iz iz­bor­ne je­di­ni­ce de­vet, što zna­čaj­no ote­ža­va funk­ci­o­ni­sa­nje klu­ba i do­vo­di ga u ne­rav­no­pra­van po­lo­žaj u od­no­su na osta­le klu­bo­ve - na­vo­di se u do­pi­su.

Na­vo­di da, na­kon po­zi­va za Ko­le­gi­jum NSRS, vo­zač klu­ba tre­ba iz Ba­nja­lu­ke, od­no­sno Lak­ta­ša, da do­đe u Gac­ko ili Tre­bi­nje, pre­no­ći, pre­ve­ze pred­sjed­ni­ka klu­ba u Ba­nja­lu­ku i po­sli­je to­ga da ga vra­ti u Gac­ko ili Tre­bi­nje, gdje opet mo­ra da pre­no­ći.

- Pred­la­žem da još jed­nom raz­mo­tri­te mo­guć­nost pri­je­ma u rad­ni od­nos vo­za­ča sa pod­ruč­ja iz­bor­ne je­di­ni­ce de­vet - na­vo­di se u do­pi­su.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana