Slab mraz na dionicama u višim predjelima

Srna
Foto: X.com

BANjALUKA - Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj je dobra, a umjeren broj vozila prisutan je na auto-putevima, kao i na magistralnim putnim pravcima, dok je pojačan intenzitet saobraćaja u gradskim centrima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ upozoravaju na slab mraz u višim predjelima i na mjestimično smanjenju vidljivost zbog magle po kotlinama, a vozačima žele ugodnu i bezbjednu vožnju.

Zbog biciklističke trke "Beograd-Banjaluka 2024" danas će od 11.45 do 16.00 časova privremeno biti obustavljan saobraćaj na dionicama Konjević Polje - Drinjača, Konjević Polje - Bratunac jedan, Donje Caparde - Karakaj dva i Tišča - Vlasenica.

Sutra će od 10.45 do 16.30 časova saobraćaj privremeno biti obustavljan na dionicama Višegrad tri - Dobrun, Rogatica - Sastavci, Podromanija-Rogatica, Sokolac-Podromanija, Sumbulovac-Podromanija i Ljubogošta-Pale.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe je izmijenjen režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale povremeneo će biti obustavljen saobraćaj dva puta dnevno od pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom saobraćajnom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnom putu Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ i na magistralnom putnom pravcu Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Zbog bušačko-minerskih radova saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice od 7.00 do 16.00 časova i to dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila nosivosti veće od 16 tona.

Na regionalnom putu Priboj - granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac - Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničaena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog obavljanja redovnog servisa tunela Ivan na dionici auto-puta Tarčin - Bradina danas je do završetka radova obustavljen saobraćaj u smjeru Bradina - Tarčin.

U toku su radovi na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo - Srebrenik, zbog čega se od 8.00 do 15.00 časova saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na ovoj dionici u toku je polaganje cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Ključ - Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, i Stolac - Neum na ulazu u Neum, a vozila se preusmjeravaju na obilaznice.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Srbljani - Bosanska Krupa, zbog čega će se od 7.30 do 16.00 časova saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Travnik - Donji Vakuf preko Komara, Jablanica - Potoci u Donjoj Jablanici, Čevljanovići - Nišići, kao i na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu, od Bistrika prema Vracama. Na mjestima radova saobrać se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana