Priznanja Loznice Vasiliju Periću i Tamari Vučić  

Srna
Priznanja Loznice Vasiliju Periću i Tamari Vučić  

UGLjEVIK - Načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću danas je uručena Plaketa Loznice, jedno od najviših priznanja tog grada.

Povodom Dana grada, na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta u Vukovom domu kulture, najviše gradsko priznanje Povelja grada uručena je Tamari Vučić, Lozničanki, supruzi predsjednika Srbije, ličnosti koja je ostvarena u oblasti medija, diplomatije, humanitarnog i kulturnog rada.

U obrazloženju nagrade za Perića je navedeno da je prijatelj i brat, saradnik, saborac i sapatnik Vukovog kraja više od četvrt vijeka.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović rekao je da Loznica i Ugljevik ostvaruju višegodišnju saradnju u svim oblastima života i rada, od kulture, privrede, obrazovanja i sporta, do razmjene iskustava o radu lokalne uprave.

Za Perića je naveo da je obrazovan i mudar čovjek svjestan značaja saradnje i očuvanja jedinstvenog, nedjeljivog kulturnog i duhovnog prostora sa obje obale Drine.

Perić je rekao da je ponosan na priznanje grada Loznice i da je ono velika obaveza da se čuva jedinstvo kao nasušna potreba srpskog roda u matici, u Republici Srpskoj i u rasejanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana