Pravilna njega kože kvalitetnim proizvodima

Glas Srpske
Pravilna njega kože kvalitetnim proizvodima

​Banjaluka - Kompanija “Hemofarm” prezentovala je juče na druženju u Banjaluci tajne pravilne njege tijela, ali i benefite proizvoda Thiomucase anticelulit gela i Ladival kreme za sunčanje, uz pomoć kojih se pripadnice ljepšeg pola najbolje mogu spremiti za ljeto.

Bojana Mutić, voditelj modnog bloga “Moda i tako to”, koja je bila i moderator događaja, rekla je da su na druženju sa stručnjacima iz oblasti dermatologije i farmacije razgovarali o uvijek aktuelnim ženskim temama, a to je zdravlje.

“Prije svega zdravlje i njega kože i rješavanje specifičnih problema koji su prisutni tokom cijele godine, ali se žene najviše time, po lošoj navici, bave dolaskom proljeća i upravo zbog tog neadekvatnog i neredovnog tretiranja kože razgovarali smo o ispravnoj njezi kože, o prevenciji i najboljim proizvodima u kategoriji anticelulit preparata i zaštiti od sunca”, rekla je Mutićeva.

Dragana Lošić, magistar farmacije - specijalista nutricionizma, kazala je da su Thiomucase i Ladival kvalitetni preparati jer se radi o medicinskim preparatima iza kojih stoje klinička ispitivanja i koji imaju tačno definisan sastav i dejstvo.

“Thiomucase gel je jedinstven zbog toga što je jedini proizvod na našem tržištu koji u svom sastavu ima mukopolisaharidazu, koji djeluje na redukciju i prevenciju celulita, ali i smanjuje obim na kritičnim mjestima kao što su struk i bokovi jer podstiče sagorijevanje tih masti”, rekla je Lošićeva.

Marijana Tica, specijalista dermatovenerolog na Univerzitetskom kliničkom centru RS, ističe da je bitna adekvatna zaštita kože od sunca, ali i korištenje kvalitetnih preparata kojima ćemo smanjiti štetni uticaj sunčevog zračenja.

“Potrebno je provjeriti na deklaraciji proizvoda da oni imaju zaštitu i od UVA i UVB zraka, ali i od infracrvenog zračenja, a poželjno je da to bude zaštitni faktor 50, posebno ako se radi o djeci”, rekla je Tica.

Dodala je da prilikom njege kože najviše griješimo jer ne nanosimo dovoljno preparata, ali griješimo i što ne koristimo adekvatne preparate, odnosno što mislimo da je dovoljno da preparat nanesemo samo ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana